Onderwijs

Ieder kind is verschillend en heeft zijn of haar eigen talenten. Wij werken met de leerstof die aansluit bij de ontwikkeling van het kind en delen groepen in op basis van leerjaar, groepsaantallen en stimulerende en belemmerende factoren zodat de groep het meest in balans is. Wij hebben hoge verwachtingen van kinderen en ons doel is het beste uit hen te halen.

Klassen

Op De Catamaran proberen we de klassen niet groter te maken dan 30 leerlingen per groep. In de kleuterklassen starten wij met een klein (15-18 kinderen) aantal kinderen per groep. In de loop van het schooljaar stromen nieuwe kleuters in. Aan het einde van een schooljaar worden de oudste kleuters en de kinderen die toe zijn aan de volgende stap samengevoegd, om zo een nieuwe groep 3 te vormen.

'Scholen op de kaart' Amsterdam

Hier vindt u de link naar 'Scholen op de kaart'. Een kwaliteitswijzer Basisonderwijs te Amsterdam.

Op deze site vindt u algemene gegevens over de Amsterdamse scholen, zoals aantal leerlingen, adresgegevens en contactinformatie maar ook een overzicht van de meest recente gegevens van de onderwijsprestaties van de scholen. Zo krijgt u op basis van feitelijke gegevens in een oogopslag inzicht in de onderwijskwaliteit van de Amsterdamse scholen. Wij vinden het als school belangrijk om u goed te informeren. Daarom deze overzichtelijke site voor meer schoolwijsheid!

Onderzoekend leren

Op de andere locaties van de Catamaran neemt het onderzoekende leren een belangrijke plaats in. Op de Catamaran Landlust werken we hier de komende jaren naartoe.